Leve de Volharding: The Grey Pants met Henk Koorn en Elke van Zevenbergen

Elke zondagmiddag tot de verkiezingen organiseert de Haagse Stadspartij een cultureel programma Leve de Volharding in het Campagnepand met live-muziek, film, hapjes, drankjes, gesprekken en meer.

Henk Koorn is vooral bekend als frontman van de band Hallo Venray. Samen met Elke van Zevenbergen komt hij zondag 25 februari om 15.00 uur optreden met The Grey Pants. Een heerlijk dun, charmant lo-fi project. Met simpele middelen. Een ritmebox, twee stemmen en gitaar. Meer niet.

Henk Koorn en Hallo Venray
Hallo Venray werd rond 1987 opgericht en bestaat dus al meer dan 30 jaar. De muziek klinkt Amerikaans met duidelijke invloeden van de Velvet Underground, Lou Reed, Neil Young, maar ook psychedelische, experimentele en rauwe rock wordt niet geschuwd. Zo af en toe breekt de band door naar grotere podia zoals PinkPop, maar ook de luwte van de underground wordt niet geschuwd. De band heeft altijd vanuit Den Haag geopereerd en was vaak te vinden op de podia en repetitieruimte van kraakpanden als Iets Vrijers en de Blauwe Aanslag.
Henk Koorn heeft zich naast de band ook altijd bezighouden met nevenprojecten zoals de Abba-coverband De Abba’s, de Bolderkar en samenwerkingen met o.a. Melle de Boer van Smutfish. Ook is Henk Koorn producer met een eigen studio: De Sahara Sound Studio.
Meer over The Grey Pants, klik hier
YouTube, klik hier

Verwacht in maart
zondag 4 maart: Hugo Remmelt & Matto Kranenburg (SIR+)
zondag 11 maart: Wilma Marijnissen (docu over de Binckhorst)