Site pictogram Haagse Stadspartij

Illegale verhuur in dakopbouwen aan de Thomsonlaan

Gerwin van Vulpen

De Haagse Stadspartij heeft vragen aan het college gesteld over het zonder toestemming verhuren van appartementen in dakopbouwen. Bij het verstrekken van een vergunning voor dakopbouwen stelt de gemeente als voorwaarde dat er geen zelfstandige wooneenheden in gebouwd mogen worden. De reden hiervoor is dat dakopbouwen bedoeld zijn om gezinnen in de stad te houden. ‘Gewone’ kamerbewoning in dakopbouwen is vreemd genoeg nog wel mogelijk. Kamerverhuur is een lucratieve zaak dus van die mogelijkheid wordt nog steeds gebruik gemaakt. Ook blijken sommige vastgoedpartijen bij een aanvraag kamerbewoning op te geven maar hier vervolgens toch appartementen, of zelfstandige wooneenheden in dakopbouwen te realiseren. Buurtbewoners ontdekten onlangs zo’n geval van vermeende vergunningfraude.

“Op de Thomsonlaan plaatste een vastgoedpartij op dubbele bovenhuizen twee dakopbouwen  die volgens de vergunningaanvraag alleen voor kamerbewoning bedoeld waren. Buurtbewoners ontdekten echter op Funda.nl dat op de bewuste huisnummers tweekamerappartementen te huur aangeboden worden! Dat is toch illegaal?” aldus raadslid Gerwin van Vulpen.

De Haagse Stadspartij is van mening dat de gemeente actief moet controleren en ingrijpen als regels niet worden nageleefd. ​

De beantwoorde schriftelijke vragen

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten