De sukkels van TNS NIPO krijgen vet betaald door de gemeente om een verkiezingspeiling te houden en vergeten dan om de Haagse Stadspartij als keuzemogelijkheid te noemen.

 

In opdracht van de gemeenteraad van Den Haag heeft TNS NIPO een peiling gehouden naar de stemintentie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Door het invullen van een vragenlijst konden 900 Hagenaars hun voorkeur voor een politieke partij uitspreken.

Joris Wijsmuller, raadslid van de Haagse Stadspartij, is verbijsterd dat de respondenten niet op de Haagse Stadspartij en andere lokale partijen konden stemmen. Wijsmuller: “Ik heb als raadslid nota bene ingestemd met het voorstel om deze peiling te laten houden en dan blijkt dat de Haagse Stadspartij gewoon wordt geboycot.”

Op de vragenlijst van TNS NIPO staan alleen landelijke partijen. Wijsmuller: “De opdracht aan TNS NIPO was duidelijk. Alle zittende partijen plus PVV en TON moesten op de vragenlijst worden vermeld. Dat is niet gebeurd. Het is een grote fout dat deze gemankeerde peiling heeft kunnen passeren.

Reacties:

1. Op 2010-03-03 12:55:05 schreef Vincent Laros:

Zwaar triest van TNS NIPO, maar waar in het stukje komt de kop terug?

Ik ga straks namelijk op Joris Wijsmuller stemmen, maar wilde eigenlijk wel ff weten hoeveel zetels (of welk percentage) de HSP nu heeft..

2. Op 2010-03-03 16:25:16 schreef Peter Bos:

De kop was een grapje. We hebben nu 1 zetel, maar dat gaan er meer worden.

3. Op 2010-03-03 18:20:38 schreef Vincent Laros:

Stiekem vermoedde ik al zo iets, maar juist dat had als een soort clou op een leuke manier verderop in het stukje terug kunnen komen.

Ik, en waarschijnlijk veel anderen met mij, lezen uiteindelijk wel terug die regels door.

Maar het zou door sommige lezers geïnterpreteerd kunnen worden als misleiding, of tenminste als vage berichtgeving, al naar gelang de capaciteiten en bedoelingen van die lezers…

Ach, misschien ben ik wel een kniesoor..

4. Op 2010-03-03 18:21:44 schreef Vincent Laros:

’terug die regels door’ moet natuurlijk zijn ’tussen die regels door’