Haagse Stadspartij: “Keihard geknokt voor de Vloek”

Moties van de Haagse Stadspartij en andere partijen om sociaal-culturele vrijplaats de Vloek te redden van sloop hebben het niet gehaald. De gemeenteraad stemde op 16 oktober 2014 in meerderheid tegen.

Het vorige college en de vorige gemeenteraad hebben jaren geleden al besloten dat er een Topzeilcentrum zou worden gebouwd op de plaats van de Vloek aan de Hellingweg in Scheveningen. Nu het plan tot uitvoering dreigt te komen is er de afgelopen maanden ongelofelijk veel actie gevoerd door sympathisanten van de Vloek om de vrijplaats te behouden. Ook de Haagse Stadspartij liet zich niet onbetuigd en heeft met tientallen vragen in drie commissiedebatten en één raadsdebat hartstochtelijk voor behoud gepleit.

Raadslid Joeri Oudshoorn van de Haagse Stadspartij: “We hebben keihard geknokt voor behoud van de Vloek. De vrijplaats is één van de parels van Den Haag. Een levendige plek in Scheveningen die bruist van cultuur en prima past in de haven. Helaas bleek er geen meerderheid voor behoud en dat is enorm triest.”

In zijn betoog verwees Oudshoorn naar de enorme leegstand in de haven en de verschraling van de haven als de Vloek verdwijnt. Oudshoorn:  “Ook F.A.S.T. Surfdorp  moet binnenkort verdwijnen uit de haven. Het wordt een dooie boel straks.”

De Haagse Stadspartij concludeerde in het debat dat er geen urgentie en noodzaak is om een topzeilcentrum op de plek van de Vloek te bouwen en diende daarover een motie in. De motie haalde het niet.

Het college wil nu in gesprek met de Vloek om na 12 jaar een vervangende plek te vinden.

 

1 Response
  1. Henk Baars

    Is er enige compensatie voor de bewoners in het zicht gesteld na al
    die gesprekken?Het zat op zo’ n mooie plek en je kon er zo heerlijk eten.