Haagse Stadspartij blij met extra onderdak voor dak- en thuislozen

De Haagse Stadspartij is verheugd dat er in het oude Juliana Kinderziekenhuis ruimte is gevonden voor dak- en thuislozen. De steeds meer oplopende druk op de nachtopvang wordt met deze tussenvoorziening grotendeels weggenomen. Dak- en thuislozen kunnen nu vanuit de nachtopvang doorstromen naar deze nieuwe locatie om daar met goede begeleiding te werken aan hun toekomstperspectief.

Fatima Faid, raadslid Haagse Stadspartij: “We hebben met de raad het college de opdracht gegeven om snel meer plekken te realiseren voor mensen zonder onderdak, want geen mens zou gedwongen op straat moeten slapen in onze stad!”

Het oude Juliana Kinderziekenhuis is met weinig aanpassingen een perfecte locatie voor opvang. En deze huisvesting voor dak- en thuislozen voldoet ook aan het bestemmingsplan voor de wijk. Daar staat nadrukkelijk dat het oude Rode Kruis Ziekenhuis de komende tien jaar voor de gezondheidszorg behouden moet blijven.

Fatima Faid; ”De opvang is in de Vogelwijk goed op z’n plek. De Vogelwijkers hebben in het verleden met de opvang van de uitgeprocedeerde asielzoekers in de Sacramentskerk al laten zien dat zij open staan voor mensen in maatschappelijke nood en mee willen werken aan oplossingen”.

In de pers
AD, 11 oktober 2018
Omroep West, 11 oktober 2018