Haagse Stadspartij: 400 miljoen voor een sociale, groene, creatieve en gezonde stad!

Joris Wijsmuller: “Wij kiezen niet voor prestige, maar voor mensen”

De langverwachte doorrekening van het verkiezingsprogramma van de Haagse Stadspartij is klaar. Lijsttrekker Joris Wijsmuller is opgetogen: “De uitkomst is eigenlijk te mooi om waar te zijn. Met onze alternatieven voor een aantal omstreden bouw- en asfaltprojecten besparen we 300 miljoen, daarnaast willen we 100 miljoen uit de begroting van de gemeente anders in gaan zetten. Het betekent dat we de komende vier jaar 400 miljoen beschikbaar hebben om te besteden aan de zorg, sociaal beleid, milieu, cultuur en werk. En dat zonder de gemeentelijke belastingen te verhogen!”

Wijsmuller: “Door te kiezen voor renovatie van de Spuitheaters en het Koninklijk Conservatorium, de Rotterdamsebaan te verleggen naar de Prinses Beatrixlaan en de Sportcampus in het Zuiderpark te versoberen kan 300 miljoen worden bespaard. Overal hoor ik in de stad dat mensen dit soort prestigeprojecten zat zijn en dat er veel meer geld moet naar de zorg en naar armoedebestrijding. Wij zijn het daarmee eens en kiezen niet voor prestige, maar voor mensen”

Behalve 89 miljoen voor zorg en armoedebestrijding, wil de Haagse Stadspartij ook 36 miljoen investeren in cultuur en bibliotheken. Daarnaast wil de lokale partij 100 miljoen vrijmaken voor schone lucht, fietsbeleid, goedkoop openbaar vervoer, en natuur- en milieubeleid. En dat zonder lastenverhoging? Wijsmuller: “Inderdaad. Sterker nog, we willen het dividend van nutsbedrijven als Eneco teruggeven aan de burgers. Bovendien houden we nog geld over ook: Een bedrag van 20 miljoen, dat we willen toevoegen aan de Algemene Reserve.”

Doorrekening

1 Response
  1. ritchie

    Het wordt tijd dat we collectief wakker worden en gezamenlijk als burger de stad gaan besturen op wijk niveau los van partij politiek religie..of Partijpolitieke EGO projecten..ritchie