Gratis popfestivals in gevaar?

Recent maakte Schollenpop bekend dit jaar geen popfestival te organiseren op het Zuiderstrand. Eén van de redenen is de enorme prijsstijging in de branche. 35 – 40% is geen uitzondering. Ook de recente verhuizing van Parkpop naar het Malieveld heeft deels te maken met de steeds hogere kosten volgens de organisatie van Parkpop. 

Raadslid Fatima Faïd stelt: “Den Haag als popstad is in gevaar.”. Fractievertegenwoordiger Tim de Boer vult aan: “Gratis festivals zijn een unieke manier waarop men zonder kosten kennis kan maken met allerlei soorten muziek”

De wethouder cultuur moet direct gaan onderzoeken hoe groot de prijsstijgingen zijn en of er meer festivals of cultuurinstellingen in problemen komen zodat deze informatie ook meegenomen kan worden in de formatie. Want als de prijzen zo enorm stijgen kan het niet anders of ook andere culturele instellingen krijgen hier mee te maken.

 

Schriftelijke vragen: Toekomst gratis popfestivals in Den Haag

Indiener: Fatima Faïd

Aan de voorzitter van de gemeenteraad,

Op 9 mei 2022 maakte de organisatie van Schollenpop bekend dat de editie van 2022 niet doorgaat.

Hierover stel ik overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van orde de volgende schriftelijke vragen:

 

  1. Heeft het college het artikel op Omroep West gelezen ( zie bijlage en link*) over de annulering van Schollenpop 2022? Zo ja,  hoe kijkt het college er tegen aan dat het enige gratis popfestival op het Scheveningse strand niet door kan gaan?
  2. Volgens het artikel is één van de redenen voor de annulering de extreme prijsstijgingen in de evenementenbranche. Heeft het college deze signalen ook van andere festivals in de stad ontvangen?
  3. Zo nee, is het college bereid om te onderzoeken of er meerdere festivals zijn die door stijging van de kosten dreigen te moeten stoppen?
  4. Heeft het college zicht op de gevolgen van de extreme prijsstijgingen op de rest van de cultuursector? Zo ja, kan het college de raad daarover inlichten?
  5. Zo nee, is het college bereid de gevolgen zo snel mogelijk in kaart te brengen en de raad daarover te informeren?

 

 

 

 

Fatima Faïd

Haagse Stadspartij

*https://www.omroepwest.nl/nieuws/4570039/schollenpop-gaat-deze-zomer-niet-door-heel-erg-jammer

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.