openbaar toilet

Gezeik rondom openbare toiletten

De Haagse Stadspartij is niet tevreden met de afdoening van de aangenomen motie voor meer openbare toiletten in de binnenstad die zij bij de begroting indiende. Ondanks dat deze met een ruime meerderheid in de raad werd aangenomen heeft het college nog geen stappen ondernomen om ook daadwerkelijk openbare wc’s te realiseren. Raadslid Elly Burgering drong er daarom bij de wethouder op aan een actievere houding aan te nemen en ervoor te zorgen dat er meer openbare toiletten komen. De binnenstad van Den Haag trekt een groeiend aantal bezoekers, toch zijn er in het centrum slechts drie openbare toiletten. Dit zijn voornamelijk plaskruizen voor mannen, die alleen in de weekenden en bij evenementen in gebruik zijn. Vrouwen kunnen na het uitgaan nergens terecht. De Haagse Stadspartij vindt dat bij een aantrekkelijke binnenstad ook openbare toiletten voor vrouwen, gehandicapten en dak en thuislozen horen. Zij zijn nu afhankelijk van de horeca of grote warenhuizen. Er zijn tegenwoordig prima alternatieven op het gebied van openbare toiletten zoals de plaswinkel “2theloo”die behalve schone wc’s ook aanverwante toiletartikelen bieden.
Een veel gehoorde klacht is ook het gebrek aan toiletten bij speelplekken in het groen. De omringende struiken doen bij deze speelplekken dienst als openbaar toilet en het wc papier hangt er aan de takken.
“Ik ben tevreden dat de wethouder heeft toegezegd dat hij er nu écht mee aan de slag gaat” zegt Elly Burgering raadslid van de Haagse Stadspartij ” Geen gezeik, binnen een jaar een openbare wc in de binnenstad!”

3 Responses
 1. Eduard Bekker

  Het is schandalig dat er zo weinig (en slecht vindbare!) toiletten aanwezig zijn.
  Ik ben net terug uit de VS en daar is veel mis, maar niet met de openbare toiletvoorziening: in parken en langs de stranden tref je om de 100 met een goed geoutilleerd openbaar toilet aan.
  Ook op picknickplaatsen (heb je in het Zuiderpark ooit een openbaar toilet gezien????).
  Bovendien zijn de toiletten schoon, ze werken, er is stromend water (ook meestal een drinkkraantje!) en zeep (!!!) en er zijn handdoekjes en drogers. Kom daar maar eens om in Den Haag, dat zo graag een voorbeeld aan Amerika wil nemen.

 2. D hemriette grooss

  Welke wethouder gast daarover??! In dat stomme ambitie document van de heer Revis ( wat in zijn geheel van tafel moet!!!!) staat inderdaad niets over openbare toiletten!!!!
  Over internationaal gesproken…….
  Bij de speelplaats asn de Kerkhoflasn en bij de Waterpartij zou er een moeten komen!!!!! Liefst van 2theloo , die zijn echt fantastisch!!!
  Het groen rondom de speelplaats ligt vol met wc papier ( gelukkig voor de ouders…. De honden eten de drollen op) idem bij de Waterpartij! Waar dacht men dat de vissers het hele jaar hun behoefte doen en met mooi weer als iedereen op het gras ligt en/ of bbqt????
  Ook hier…. Dankzij de honden geen drollen!!! Verder bij elke ingang van bos en park stinkt het naar urine van plassende mannen. Ze stoppen even met hun auto of fiets. En mannenurine stinkt!