fietsen Grote Marktstraat

Stadsgesprek Fietsen Grote Marktstraat

Dinsdag 27 februari organiseert de Haagse Stadspartij het Stadsgesprek Fietsen Grote Marktstraat om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het prachtige Campagnepand (het Rijksmonument De Volharding) in het hart van de stad, Grote Markt 24 Den Haag.

De Grote Marktstraat is een druk winkelgebied, maar ook een drukke doorgaande fietsroute. Daardoor ervaren zowel fietsers als voetgangers de verkeerssituatie vaak als onveilig. Weinig mensen weten dat 15 km per uur de maximumsnelheid is en voor de meeste fietsers is deze snelheid ook lastig te bepalen. Even snel een boodschap met de fiets in de Grote Marktstraat doen is praktisch onmogelijk omdat er veel te weinig fietsvakken en fietsnietjes zijn. Doordat er streng wordt gehandhaafd zijn veel fietsers na een kort bezoek hun fiets kwijt.

Sprekers zijn Gerwin van Vulpen (raadslid en #5 op kieslijst Haagse Stadspartij) en Freek van Duuren (fietsondernemer bij Swapfiets en #29 op kieslijst Haagse Stadspartij). Namens de Fietsersbond is Frank Poppe aanwezig die een toelichting geeft over hoe de Fietsersbond aan kijkt tegen de dilemma’s rond de Grote Marktstraat.

Er wordt o.a. gesproken over:
• Moet er in de Grote Marktstraat gefietst kunnen worden, en zo ja, mag dat altijd, en onder welke voorwaarden?
• Hoe moeten we omgaan met de wens van de fietser om je fiets voor de deur van je bestemming te parkeren?

Waar en Wanneer?
Dinsdag 27 februari, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Campagnepand
(Grote Markt 24, Den Haag). Toegang gratis.

In de pers
Dagblad070, zaterdag 24 februari 2018
Omroep West, woensdag 28 februari 2018