Dé Cultuurpartij van Den Haag: jaarlijks 12 miljoen extra voor cultuur!

De Haagse Stadspartij is dé cultuurpartij van de stad. Na jaren van enorme bezuinigen en culturele kaalslag is er de afgelopen raadsperiode, dankzij de inzet van de Haagse Stadspartij, eindelijk meer geld beschikbaar gekomen voor cultuur. De komende jaren wil de Haagse Stadspartij nog meer investeren in kunst en cultuur zodat we terugkomen op het niveau van voor de bezuinigingen. Jaarlijks willen we 10 miljoen euro extra per jaar uittrekken voor het Kunstenplan, 1 miljoen extra voor Broedplaatsen en 1 miljoen voor de bibliotheken. We doen dat omdat kunst en cultuur ons samenbrengt, ons ontroert, ons een spiegel voorhoudt, ons laat wegdromen, ons nieuwe ideeën brengt en onze geesten verruimt en daarmee onmisbaar is voor onze stad.

We investeren niet alleen in grote theaters, maar juist ook in broedplaatsen, bibliotheken en cultuur in de wijken. We hebben de afgelopen periode veel nieuwe broedplaatsen gerealiseerd, het Openluchttheater in het Zuiderpark heropend, structureel extra geld voor cultuur geregeld, veel nieuwe initiatieven een kans gegeven in het Kunstenplan en de dance- en uitgaansscene met zichtbaar resultaat ondersteund. We willen dat de komende periode met volle kracht voortzetten!

Lees meer over onze plannen in Hoofdstuk 3 ‘Kunst en cultuur in een bruisende stad’ van ons VERKIEZINGSPROGRAMMA ‘ALLES VOOR DE STAD’

Speerpunt cultuur