Broedplaatsdebat Haagse Stadspartij op 21 januari a.s.

“Weggegaan is broedplaats vergaan”

Stadsgesprek van de Haagse Stadspartij in de SuperMarkt over culturele broedplaatsen

Op dinsdag 21 januari 2014 wordt in Poppodium SuperMarkt aan de Grote Markt een avond georganiseerd over Haagse culturele broedplaatsen. Behalve een debat met gemeenteraadsleden en deskundigen zal een aantal broedplaatsen (Surfdorp F.A.S.T., Langweiligkeit en Maakhaven) zich deze avond presenteren. Ook is er muziek van Obscuriosa en zal Justin Verkijk een column voordragen.

 

Aan de hand van drie spraakmakende voorbeelden (F.A.S.T., Maakhaven en Langweiligkeit) gaan we deze avond dieper in op de kansen en bedreigingen voor culturele broedplaatsen in Den Haag. Het belang van culturele broedplaatsen word allerwegen erkend. Ze spelen een belangrijke rol in het culturele leven van de stad. Ze verlevendigen de stad met talloze activiteiten, vormen de werkplek voor veel culturele bedrijven en creatieve ondernemers, en trekken publiek met voorstellingen en optredens van artiesten en kunstenaars. Toch moeten ze meestal na enige tijd wijken voor andere stedelijke ontwikkelingen. Zo ook F.A.S.T., Maakhaven en Langweiligkeit. Is die tijdelijkheid van culturele broedplaatsen een gegeven of zijn er mogelijkheden om broedplaatsen een langer leven te geven en welke rol speelt de gemeente hierbij? Allemaal vragen die in dit Stadsgesprek van de Haagse Stadspartij aan bod zullen komen.

Aan het debat nemen deel de raadsleden Jos de Jong (PvdA), Tobias Dander (D66), David Rietveld (GroenLinks) en Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij).

Ook Arno van Roosmalen (directeur kunst- en architectuurcentrum Stroom) en Koos Havelaar (voorzitter Stichting Haags Industrieel Erfgoed) zullen een bijdrage aan het debat leveren.

Column: Justin Verkijk

Muziek: Obscuriosa (Radio Tonka)

Locatie: SuperMarkt, Grote Markt 25

Toegang gratis

Deur open: 19.00 uur
Aanvang debat: 19.30 uur