De Haagse Stadspartij heeft altijd gevochten voor de tegencultuur van de Blauwe Aanslag, de Vloek en de Samenscholing. Voor ons was de sluiting van de Samenscholing het begin van een nieuwe strijd; Voor een nieuwe permanente plek voor een sociaal- cultureel centrum in Den Haag. Want wat is een stad die geen ruimte biedt aan tegencultuur, aan leven zonder winstoogmerk? 

We deden ons werk in de raad door tegen te stemmen, moties in te dienen en alternatieven voor te stellen en andere partijen aan te spreken op hun hart voor de stad. Ook kwamen we in actie. Zo liepen we zaterdag nog mee in de demonstratie “Ideeën ontruim je niet”. 

Continue deden we nieuwe voorstellen. Als laatste brachten we het gemeentelijke pnad Paviljoensgracht 18 onder de aandacht. En nu is het zover!!!! Het college heeft in een brief bevestigd dat er ruimte komt voor een vrijplaats aan de Paviljoensgracht.

Lees de Brief

 

We zijn ontzettend blij om te zien dat het college onze suggestie voor deze plek heeft overgenomen! 

🍾🥂🍾🥂🍾🥂🎂🍰🥧🔥🥳🏡☕🤩🎂🥂🥳🎉🍾🥂🍾🥂🍾🥂🎂🍰🥧🔥🥳🏡🫂☕🤩🎂🥂🥳🎉🍾🥂🍾🥂🍾🥂🎂🍰🥧🔥🥳🏡🫂☕🤩🎂🥂🥳🎉🍾🥂🍾🥂🍾🥂🎂🍰🥧🔥🥳🏡🫂☕🤩🎂🥂🥳🎉🍾🥂🍾🥂🍾🥂🎂🍰🥧🔥🥳🏡🫂☕🤩🎂🥂🥳🎉🍾🥂🍾🥂🍾🥂🎂🍰🥧🔥🥳🏡☕🤩🎂🥂🥳🎉🍾🥂

Lees ook: https://www.doorbraak.eu/demonstratie-ideeen-ontruim-je-niet-leidt-paar-dagen-later-tot-nieuwe-haagse-vrijplaats-beeldverslag/

of

https://www.denhaagfm.nl/dhfm/4847115/nieuw-onderkomen-voor-vrijplaats-de-samenscholing-aan-de-paviljoensgracht