HSP en HSU skatepark van start

De Haagse Stadspartij heeft er keihard en lang aan getrokken, maar nu gaat het eindelijk gebeuren: Het indoorskatepark van de Haagse Skate Unie gaat er komen. Zaterdag 20 februari om 13.00 uur geeft Joris Wijsmuller het startsein in Skatepark Sweatshop, Binckhorstlaan 271 te Den Haag.

 

Nieuwe skatebaan in oude papierfabriek
(AD/Haagsche Courant, 18 feb 2010)

Tien jaar na de sluiting van een overdekte skatebaan aan de Loosduinsekade gaat voor de Haagse Skate Unie een lang gekoesterde wens in vervulling: een nieuw indoor skatepark. Wethouder Sander Dekker (VVD, jeugd) en raadslid Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) geven zaterdag het startsein voor de bouw van Skatepark Sweatshop in de oude papierfabriek aan de Binckhorstlaan. Dit moet het meest duurzame skatepark van Europa worden door hergebruik van materiaal en energiezuinige verlichting. De deuren moeten in mei opengaan.

PERSBERICHT Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag geeft startsein bouw overdekte skatebaan

Wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport) en gemeenteraadslid Joris Wijsmuller zetten zaterdag 20 februari een schroef in de eerste halfpipe van een nieuwe overdekte skatebaan. Hiermee start officieel de bouw van Skatepark Sweatshop aan de Binckhorstlaan 271. Initiatiefnemer Stichting Haagse Skate Unie presenteert de definitieve ontwerpen van het skatepark.

Na het sluiten van een overdekte skatebaan aan de Loosduinsekade in 2000 opent in mei van dit jaar Skatepark Sweatshop na 10 jaar haar deuren in de oude papierfabriek aan de Binckhorstlaan 271. De nieuwe locatie wordt het meest duurzame skatepark van Europa door hergebruik van materiaal. Verder komt er energiezuinige verlichting en groene stroom. In de kantine zijn straks uitsluitend biologische snacks te bestellen. Het wordt een Haags park voor skaters met een duidelijke inbreng van skaters.

De Haagse Skate Unie organiseert skatelessen voor schoolklassen en andere belangstellenden en biedt stageplaatsen voor studenten uit de regio. Verder worden skatewedstrijden, kunstexposities en concerten georganiseerd. In de middag en avond kan iedereen vrij skaten.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

Programma zaterdag 20 februari 2010:

Vanaf 13.00 uur: skaten in Skatepark Sweatshop
Om 14.30 uur: voorrondes skatewedstrijd
Om 16.00 uur: presentatie ontwerpen skatepark
Om 16.15 uur: Wethouder Dekker en raadslid Wijsmuller zetten eerste schroef in halfpipe

Aansluitend: borrel en finales skatewedstrijd

Vanaf 22.00 uur: Afterparty Pip

met Dj’s: Manus, Damn Right Soundsystem, Billy Burki, Mr. Vinz, Irn Dru