Bedankt voor jullie stem!

Iedereen die op ons heeft gestemd: heel erg bedankt voor jullie vertrouwen en steun!!

Lijsttrekker Wijsmuller: “Haags stadsbestuur gaat op de schop ”

Met 22.000 stemmen en een groei van 2 naar 5 zetels is de Haagse Stadspartij de grote verrassing van de gemeenteraadsverkiezingen. “Wat een fantastische uitslag”, glundert Joris Wijsmuller, “we zijn de vierde partij van de stad geworden met 11% van de stemmen.”

Na jarenlang effectief oppositie voeren krijgt de Haagse Stadspartij nu loon naar werken. Wijsmuller: “Dankzij de geweldige inzet van al onze leden en sympathisanten raakte de stad de afgelopen weken steeds geler gekleurd. De campagne was één groot feest.”

De vraag is of de Haagse Stadspartij ook zal toetreden tot een nieuw college. Wijsmuller: “Al onze kiezers hebben bewust voor de Haagse Stadspartij gekozen. We zijn een lokale partij met een duidelijk profiel: opkomen voor de inwoners en vechten voor de belangen van de stad. Geweldig dat dat gewaardeerd wordt en dit signaal ga ik ook meenemen naar de college-onderhandelingen. Het gaat ons niet alleen om het Spuiforum, het gaat vooral om de hele stijl en cultuur van partijen als PvdA en VVD. Die hebben tientallen jaren de stad bestuurd en hebben nu een flink pak op hun lazer gehad”.

“De winnaars zijn D66 en de lokale partijen, wat in feite ook democratiseringspartijen zijn, waarmee de kiezer heeft aangegeven dat er een nieuwe bestuurscultuur moet komen. Dus geen stadsbestuur dat plannen dichttimmert en doordrukt, maar dienstbaar is en ruimte en invloed geeft aan de inwoners van Den Haag.” En wat betreft het Spuiforum zegt Wijsmuller: “Daar is geen meerderheid meer voor, dus dat plan moet direct van tafel. Wij zullen nooit in een college stappen wat hiermee wil doorgaan.”

Wie er precies voor de Haagse Stadspartij in de raad komen wordt as. vrijdag bepaald door het Centraal Stembureau.