Lokale politiek in Barcelona, Rotterdam en Den Haag

Wanneer:
20 november 2017 @ 20:00 – 22:00
2017-11-20T20:00:00+01:00
2017-11-20T22:00:00+01:00
Waar:
Nutshuis
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
Nederland

Maandag 20 november a.s. organiseert de Haagse Stadspartij een stadsdebat over de toekomst van lokale progressieve politiek. Dit Haags Stadcafé wordt georganiseerd omdat de Haagse Stadspartij deze maand 20 jaar bestaat. Het belooft een spannende avond te worden omdat we kennis gaan maken met de situatie in Barcelona en Rotterdam en welke lessen we daaruit voor Den Haag kunnen trekken.

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Nutshuis, Riviervismarkt 5 in Den Haag. Deelnemers aan het debat zijn Martijn Balster (PvdA Den Haag), Nourdin El Ouali (Nida Rotterdam), Femke Sleegers (Fossielvrij Den Haag), Frans Bieckman (journalist, schrijver en wetenschapper)​ en Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij).

De inleiding wordt verzorgd door Frans Bieckmann. Schrijver van het boek Podemos: Nieuwe linkse politiek in Spanje. Podemos is een Spaanse politieke beweging voor radicale democratie die is voortgekomen uit actiegroepen tegen huisuitzettingen en schulden. Inmiddels is deze beweging de grootste politieke partij in Barcelona en Madrid.

Nourdin El Ouali, fractievoorzitter en lijsttrekker van Nida Rotterdam. Nida is een moderne lokale partij van islamitische signatuur met veel aandacht voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Nida voert in Rotterdam oppositie tegen een coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA. Nida wil met PvdA, SP en GroenLinks gaan samenwerken in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Femke Sleegers, het boegbeeld van burgerbeweging Fossielvrij Den Haag en niet gebonden aan een politieke partij. Hoe ervaart zij de samenwerking met de lokale politiek in Den Haag?

Martijn Balster, fractievoorzitter en lijsttrekker van de Haagse PvdA. Hij wil in de aanloop naar de komende verkiezingen meer gaan samenwerken met andere progressieve partijen als GroenLinks, SP en de Haagse Stadspartij om een blok te vormen tegen de rechtse partijen.

Joris Wijsmuller,  wethouder en lijsttrekker van de Haagse Stadspartij. De grootste en oudste lokale partij van Den Haag bestaat 20 jaar en zit na jaren oppositie nu in een coalitie met D66, PvdA, CDA en VVD.

Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel: haagsstadscafe@haagsestadspartij.nl o.v.v. ‘Debat over lokale politiek​’.

Tot 20 november!

Namens de Haagse Stadspartij

Peter Bos

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.