Haags Stadscafé Zuiderstrandtheater

Wanneer:
3 oktober 2017 @ 16:00 – 17:30
2017-10-03T16:00:00+02:00
2017-10-03T17:30:00+02:00
Waar:
Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505
2583 WB Den Haag
Nederland
Contact:

Over de toekomst van het Zuiderstrandtheater

Dinsdag 3 oktober organiseert de Haagse Stadspartij een Haags Stadscafé over de ‘Toekomst van het Zuiderstrandtheater’ in het Zuiderstrandtheater (Houtrustweg 505, Den Haag). De bijeenkomst is van 16.00 tot 17.30 uur, na afloop is de bar open. Sprekers zijn o.a. Thijs Mauve (architect van het Zuiderstrandtheater) en Wilma Sekrève van Kwekers in de Kunst.

Iedereen die interesse heeft in de toekomst van het Zuiderstrandtheater is van harte welkom! Uitgenodigd zijn o.a. bewoners en bewonersorganisaties, Muzee, de gemeente Den Haag, woningcorporaties en plannenmakers.

Waar hebben we het over?

Voor de Scheveningers heeft het Zuiderstrandtheater haar waarde al lang bewezen. Toch houdt het stadsbestuur vast aan de sloop van het theater in 2020. Graag gaan we met de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden op deze locatie. Moet het theater worden gesloopt voor een nieuw bedrijventerrein? Willen we meer woningen? Of Horeca? Willen we het Zuiderstrandtheater behouden? Of is een combinatie van verschillende functies mogelijk?

Er tekenen zich drie scenario’s af

1. Slopen Zuiderstrandtheater voor haven gebonden industrie
2. Behoud Zuiderstrandtheater en ruimte voor woningbouw
3. Behoud Zuiderstrandtheater met exploitatiemodel voor innovatieve activiteiten zoals Zeewierboerderij, restaurant, zaal voor verhuur, bezoekerscentrum, integratie met natuur, educatieve activiteiten etc.

Om de middag goed te kunnen organiseren horen wij graag voor 1 oktober of je dinsdag 3 oktober aanwezig bent. Stuur een e-mail met je naam, eventueel namens welke organisatie je komt en met hoeveel personen naar haagsstadscafe@haagsestadspartij.nl o.v.v. ‘Toekomst Zuiderstrandtheater’.

Eigen Kracht
De Haagse Stadspartij staat voor Haagse Kracht, in dit geval voor Scheveningse Kracht. Scheveningers moeten nadrukkelijk worden betrokken bij de plannenmakerij. Als het om je eigen wijk gaat, weet je zelf het beste wat er goed gaat en wat er beter kan.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.