Haags Stadscafé ‘Van duurzaamheid naar ecologische rechtvaardigheid’.

Wanneer:
6 december 2017 @ 19:30 – 20:30
2017-12-06T19:30:00+01:00
2017-12-06T20:30:00+01:00
Waar:
Theater de Vaillant
Hobbemastraat 120
2526 JS Den Haag
Nederland
Kosten:
Gratis

Graag nodigen we je uit om aanwezig te zijn bij het vierde Haags Stadscafé ‘Van duurzaamheid naar ecologische rechtvaardigheid’. Een avond waarin we met elkaar in gesprek gaan over de manieren waarop we iedereen kunnen betrekken bij de transitie naar een duurzame wereld.
Het debat vindt plaats op woensdag 6 december om 19.30 uur in Theater De Vaillant. De avond wordt ingeleid door raadslid Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij.

Sprekers
Gastsprekers zijn Chihiro Geuzenbroek (klimaatactivist Code Rood), spreekt over de groepen die de voornaamste lasten dragen van het veranderende klimaat, Donald Pols (directeur Milieudefensie) gaat vanuit Milieudefensie in op dit onderwerp en Gerwin van Vulpen (raadslid Haagse Stadspartij) vertelt over het klimaatprogramma van de Haagse Stadspartij en over de manier waarop wij ecologische rechtvaardigheid kunnen vormgeven in onze stad. Na de pauze volgt een discussie onder leiding van gespreksleider Olave Basabose.

Waar spreken we over?
Klimaatverandering wordt vaak als een neutraal begrip beschouwd. Bepaalde groepen hebben echter veel meer last van de gevolgen van klimaatverandering dan anderen. De verandering van het klimaat raakt namelijk vooral de armste, meest kwetsbare, meest gemarginaliseerde gemeenschappen op onze aardbol. Zo worden b.v. de grondstoffen in elektrische auto’s gedolven door kinderen en vervuilt het delven hiervan de lokale leefomgeving.
In ons eigen land, zijn het vervuilende bedrijven zoals Shell en Siemens, die veel subsidie ontvangen voor de zogeheten duurzaamheid transitie. Dit terwijl deze multinationals zelf jarenlang de wereld hebben vervuild.
In onze eigen stad blijkt dat met name de Hagenaars die op het zand wonen de burgers zijn die de duurzame subsidieregelingen aanvragen, terwijl deze in principe voor alle inwoners van onze stad bedoeld zijn.
In De Groene Amsterdammer van 8 november 2017 stond een prachtig artikel ‘Duurzaam leven is een privilege’ over dit onderwerp.

Voor wie?
Het is dus uiterst relevant om te bespreken hoe wij ecologische rechtvaardigheid voor ons allen kunnen realiseren. Wij nodigen iedereen uit om kritisch mee te denken en jouw groene ambities voor de wereld en onze de stad met ons te komen delen.

Waar en Wanneer?
Woensdag 6 december, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot 21.00 uur (na afloop is de bar open) in Theater De Vaillant (Hobbemastraat 120 Den Haag). Toegang is gratis.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar vinden wij wel fijn om de avond zo goed mogelijk te kunnen organiseren. Stuur – liefst voor 1 december – een e-mail met je naam, eventueel namens welke organisatie je komt en met hoeveel personen naar haagsstadscafe@haagsestadspartij.nl o.v.v. ‘Van duurzaamheid naar ecologische rechtvaardigheid’.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.