Debat Gasvrij Scheveningen

Wanneer:
13 maart 2018 @ 19:00 – 21:30
2018-03-13T19:00:00+01:00
2018-03-13T21:30:00+01:00
Waar:
Kalhuis
Badhuisstraat
Den Haag
Nederland

GASVRIJ SCHEVENINGEN OP 13 MAART 2018 IN HET KALHUIS

Welzijn Scheveningen, het Wijk Overleg Scheveningen-Dorp betrekken graag alle bewoners, ondernemers, scholen, bibliotheek en zo voorts bij de kansen, ideeën en de mogelijkheden om Scheveningen groener, leefbaarder en gezonder te maken.

Maar hoe krijgen we Scheveningen volledig van het aardgas af?

Op dinsdag 13 maart 2018 vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom op de tweede bijeenkomst van Gasvrij Scheveningen in het Kalhuis Badhuisstraat 177.

Joeri Oudshoorn zal hierbij aanwezig zijn.

Programma

Door middel van een korte film laten wij zien wat deze Scheveningse held ondernomen heeft op het gebied van energiebesparing.
Eelco de Vink van Stedin (het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het transport van aardgas en elektriciteit) , komt aan het woord over hoe zij de gasvrije toekomst zien.
Koen van Swam van de Noordzeeboerderij komt vertellen over de oogsten op zee van zeewier en hun ambities voor Scheveningen.
Onder leiding van Marie-Anne van der Toorn, Scheveninger van het jaar, krijgen de politieke partijen: Haagse Stadspartij, Groen Links, D66 en de VVD 4 stellingen voorgelegd om hun visie te geven hoe Scheveningen
minder energie gaat gebruiken en welke plannen bijdragen aan een groener en gezonder Scheveningen.

Stelling 1: Een algemene vraag, voordat we met de materie verder bespreken. Wat doet uw partij of gaat uw partij doen om de totale energieconsumptie te verlagen ?

Stelling 2: Energieconversie (dus ontgassen) is in de praktijk een rol voor individuele burgers, corporaties en bedrijven. Welke rol kan/ moet de gemeente spelen omdat proces te stimuleren, te begeleiden of in het uiterste geval af te dwingen ?

Stelling 3: Warmtepompen, stadsverwarming en elektrische oplossingen zijn een alternatief voor aardgas. Biogas is ook een alternatief, maar het is en blijft gas dat wordt gestookt met de betreffende emissie. Hoe ziet uw partij deze mogelijke spagaat ?

Stelling 4: Als een woning gasvrij is moeten de gasmeter en de gasleiding worden verwijderd, Wie moet(en) volgens u de rekening hiervoor betalen en waarom ?

Gasvrij Scheveningen wil een groeiend netwerk van Scheveningers en derden zijn die nieuwe kansen, financieringsmogelijkheden en producten benut op weg naar een Duurzame Toekomst.

Tijdens de inloop kunt u zich aanmelden voor de netwerkgroep Gasvrij Scheveningen.

13 maart inloop vanaf 19.00. Aanvang 19.30, het Kalhuis, Badhuisstraat 177

Koffie en thee staan klaar.

http://www.gasvrijscheveningen.nl/

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.