Agenda

mrt
8
vr
Open bijeenkomst Femicide @ De utopie
mrt 8 @ 19:30 – 21:30
Open bijeenkomst Femicide @ De utopie

Op Internationale Vrouwendag organiseert de Haagse Stadspartij een open avond over femicide.

“Elke 8 dagen sterft er een vrouw aan femicide en dit aantal neemt toe ” aldus Gezal Karabekir, fractievertegenwoordiger van de Haagse Stadspartij. Er worden in de stad veel activiteiten en feesten georganiseerd tijdens de Haagse Vrouwendagen, maar weinig daarvan gaan dieper in op de ongelijkheid en het geweld waar vrouwen nog dagelijks mee te maken hebben . Natuurlijk zijn wij voor het vieren van vrouwen maar je zou als je het aanbod ziet bijna denken dat de emancipatiestrijd klaar is. Wij willen meer aandacht voor geweld tegen vrouwen , e n gaan daarom in gesprek met bewoners en organisaties in de stad over preventie en concrete oplossingen . Dit kunnen wij weer meenemen in de werkbespreking femicide die ik heb aangevraagd en 20 maart a.s. gepland staat in de gemeenteraad.”

Tijdens de bijeenkomst spreekt Gezal met Barbara Godwaldt over het door haar geschreven Aanpakplan Femicide . Barbara is nabestaande en verloor in 2020 haar zus Gea, nadat zij was gedood door haar partner. Sinds die tijd zet zij zich onvermoeibaar in voor de strijd tegen femicide. Nadien is er ruimte voor een open gesprek met de aanwezigen.

Het gesprek en de avond vindt plaats in Grand Café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

Vrijdag 8 maart Inloop 19.30 uur, start 20.00 uur , einde 21:30

Aanmelden is fijn: Forms – google

Voor verdere inlichtingen:
Gezal Karabekir: 06-3485 4487

Zie ook: https://haagsestadspartij.nl/bijeenkomst-femicide-in-de-utopie/

mei
14
di
Fatima Faïd te gast bij de Postkapitalisme karavaan in De Utopie @ De utopie
mei 14 @ 19:00 – 22:00

De gemeenschap als kracht

Onze samenleving lijkt de laatste jaren steeds verder te versplinteren. Overal hoor je over de groeiende polarisatie en over groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan. En dat is geen toeval. Polarisatie en ophef zijn het ideale verdienmodel van opportunistische rechtse politici en commerciële media. Wat hierbij vaak buiten beeld blijft, is dat de groeiende verdeling ook perfect is voor de belangen van het grote geld. Zolang we ons als samenleving niet verenigen en opkomen voor onze gezamenlijke belangen, zal onze economie alleen maar killer en ongelijker worden.

Bij deze stop van de Postkapitalisme-Karavaan verkennen we daarom samen hoe we het organiseren en versterken van gemeenschappen bewust kunnen inzetten om het doorgeslagen kapitalisme in onze samenleving te keren. Hierbij gaan we niet alleen in op de politieke ideeën die er bestaan over het organiseren van mensen maar gaan we tijdens het tweede deel van de avond vooral ook samen aan de slag om de Haagse gemeenschapskrachten te bundelen en elkaar te versterken.

Sprekers op deze avond zijn:

  • Fatima Faïd: fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij en organisator van het Haagse Woonprotest.
  • Thomas de Groot: expert op het gebied van de Commons, co-auteur van het hoofdstuk over de buurteconomie in het boek Er is wél een alternatief en nauw betrokken bij allerlei gemeenschapsprojecten.

De avond wordt geleid door Hans Rodenburg, project- en onderzoeksleider bij Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en samensteller van het boek Er is wél een alternatief.

Meer informatie over het boek en een bestellink vind je hier: https://www.amboanthos.nl/boek/er-is-wel-een-alternatief-ebook/

Je bent welkom vanaf 19:00, het programma begint om 19:30. De toegang is gratis.

Utopie gaat vandaag om 18:30 open en serveert voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal eenvoudige maaltijden die hier kunnen worden gereserveerd. Alleen wie reserveert en zich één uur voor aanvang van het programma aan de bar van Utopie meldt kan rekenen op een maaltijd voor aanvang van het programma.

mei
17
vr
Pride The Hague @ Diverse locaties Den Haag
mei 17 – mei 19 hele dag

Tijdens de Pride The Hague zijn er diverse activiteiten met als hoogtepunt de Pride Walk op 18 mei.