Site pictogram Haagse Stadspartij

Vóór de feestdagen fietsenrekken in de Grote Marktstraat!

Voldersgracht

De afgelopen jaren zijn alle nietjes uit de Grote Markstraat en omgeving verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn fietsparkeervakken gekomen. Op verzoek van de Haagse Stadspartij zijn daar de recent nog een aantal fietsvakken bijgekomen. Nadeel van deze fietsparkeervakken is dat er minder fietsen in de passen dan in een fietsenrek. Ook kunnen de fietsen nergens aan vastgezet worden en als het waait valt de hele rij fietsen als dominostenen om. Dat leidt tot grote irritatie bij fietsers en zorgt voor een rommelig straatbeeld.

De Haagse Stadspartij diende daarom een motie in om nog voor de komende drukte rond de feestdagen fietsenrekken in de fietsparkeervakken op en rond de Grote Marktstraat te plaatsen. Deze motie werd raadsbreed gesteund.

“Ik ben blij dat er voor de feestdagen fietsenrekken geplaatst worden in de Grote Marktstraat,” zegt Gerwin van Vulpen raadslid van de Haagse Stadspartij .”Wij vragen al heel lang om meer goede kortparkeerplekken zodat fietsers hun fiets op een veilige manier kunnen stallen zonder dat zij hun fiets moeten opgraven uit een grote berg omgewaaide fietsen!”​

Mobiele versie afsluiten