Verdichten en vergroenen is heel goed mogelijk

Verdichten én vergroenen tegelijk? Volgens de Haagse Stadspartij is dat heel goed mogelijk. Niet bouwen in het groen is een harde voorwaarde voor de groei van de stad. Daarnaast moet er ook meer ruimte komen voor kwalitatief groen.

Zo kan de Paleistuin verder worden uitgebreid. Op Plein 1813 kan de stenen vlakte zonder gevolgen voor het verkeer worden gehalveerd. En de sluiproute via de Nieboerweg – door de duinen – kan deels worden afgesloten voor doorgaand verkeer en terug worden gegeven aan de natuur. Op een interactieve kaart toont de Haagse Stadspartij, aan de hand van een aantal voorbeelden, haar ambitie voor het toevoegen van kwalitatief groen aan de stad.

Want bij deze verkiezingen lopen de verkiezingsprogramma’s van de meeste partijen over van het groen. Maar geen van de partijen heeft een idee hoe ze die groene ambitie kunnen waar maken, als ze dat al echt willen. Barend Jansen, nummer 7 op de kieslijst van de Haagse Stadspartij, geeft wél invulling aan die ambitie. Hij laat met zijn ideeën voor onze stad, zien hoe meer ruimte voor bomen en groen, samen kan gaan met betere verkeersdoorstroming, meer ruimte voor woningen en meer groene plekken met echt rust en stilte in de stad. Bijvoorbeeld door invoering van eenrichtingsverkeer, verwijderen van overtollig asfalt en afschermen van parken met bebouwing.

De kaart met locaties staat hier.

In de pers
Dagblad070, woensdag 14 maart 2018

 

4 Responses
 1. Angeline

  Top voornemen om de stad aan zee groener te maken!
  Daar houden we van.
  Ik lees op jullie link dat Duindorp (bijna) geen bomen heeft omdat het te dicht aan de kust zou liggen maar er blijken 170 soorten bomen te bestaan die juist langs de kust heel goed kunnen staan. Het hoeft dus niet alleen den Zee-den te zijn. Er is ontzettend veel keuze.
  Kijk maar op deze pagina en dit bedoel ik niet als reclameboodschap maar alleen om wat er mogelijk is.
  https://www.vdberk.nl/oplossingen/bomen-voor-kustgebieden/

 2. Barend Jansen

  Hoi Angeline, dank voor je reactie. Dit idee komt uit de wijk zelf. Maar hoeft inderdaad niet per se een Zee-den te zijn zie ik op de site die je doorstuurde. Gaat er wel ook om of de boom zich leent als straatboom. Maar deze info kunnen we goed gebruiken.