Twee miljoen extra voor broedplaatsen

Wethouder Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij trekt twee miljoen extra uit voor culturele broedplaatsen. Tezamen met het nieuwe beleidsplan Kunst en Cultuur heeft de raad ingestemd met deze extra investering in broedplaatsen. Geld gereserveerd voor leegstandsbestrijding wordt hier voor ingezet.

Het beleidsplan is tot stand gekomen in samenwerking met de stad en de culturele sector. Er zijn gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van Haagse (culturele) instellingen, jongeren, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, onderwijs, horeca, detailhandel en internationale bedrijven en instellingen. Naast het behoud van een hoogwaardig cultureel aanbod worden er accenten gelegd op het makersklimaat in de stad, cultuurparticipatie, cultuureducatie en maatschappelijke verbinding. Dit beleidskader dient als leidraad voor de Haagse culturele instellingen bij het indienen van hun subsidieaanvragen voor de periode 2017-2020.

Fractievoorzitter Peter Bos van de Haagse Stadspartij is blij met het nieuwe beleidskader: “Het makersklimaat staat centraal en dat is grote winst. En na jaren van bezuinigen gaan we extra investeren in kunst en cultuur”. Ook is Bos blij met het extra geld voor broedplaatsen.“Veel broedplaatsen hebben het op dit moment moeilijk in Den Haag, er zijn weinig panden beschikbaar. Met dit extra geld en het nieuwe beleid wordt de belangrijke bijdrage die zij leveren aan een bruisend cultuurklimaat verder versterkt.”

5 Responses
 1. Anoniem

  2 miljoen? waarvoor? de Vloek is door HSP net gekielhaald. Is dit het politieke wisselgeld van de coalitie voor deze actie?!!

 2. Loet

  Ik dacht altijd dat niet lachwekkender kon dan het gemeentebestuur waar ik woon (zie de laatste soap in een lange rij, dit keer rond Geurts afgelopen week in Zembla) maar Den Haag kan er ook wat van zeg, wat een doorzichtige truc van de Haagse Stads Partij dit. Jullie hebben helemaal niets met cultuur, behalve met de bedrijfscultuur van opkopen, speculeren met openbare ruimte en dure leegstand. Uiteraard betaald uit iemand anders z’n portemonnee.

 3. Jan Essenberg

  Eerst de Bazart sluiten omdat er geen geld is en nu is er weer geld voor o.a. broedplaatsen.
  Ik ben zo het vertrouwen kwijt geraakt in de politiek na de gemeente verkiezing,ik begrijp dat er soms compromissen moeten zijn.Maar met een leus/belofte de verkiezing in gaan en daar zo erg op terug komen!!

  1. Peter Bos

   De sluiting van Bazart is een besluit van het vorige college. Juist dankzij de verkiezingen is er meer geld voor cultuur gekomen o.a. voor broedplaatsen. De sluiting van de Vloek zijn wij tegen, maar een meerderheid van PvdA, VVD, CDA, D66 en PVV is voor sluiting van de Vloek.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.