Stadspartij scoort moties bij begrotingsbehandeling

Goed nieuws voor de luchtkwaliteit, de Keizerstraat, sportclubs, ouderen, Haags Milieucentrum, radiozender FunX, culturele broedplaatsen, mussen, VVE’s en surfdorp F.A.S.T.

 

Op 7 november 2013 vond in de Haagse raadszaal de begrotingsbehandeling voor 2014 plaats. De Haagse Stadspartij heeft bij die gelegenheid 13 moties ingediend. Daarvan werden de volgende vier moties van de Haagse Stadspartij aanvaard:

– Motie uitbreiding van de milieuzone langs de centrumring.
– De motie om het beleid m.b.t. culturele broedplaatsen te evalueren en een nieuwe Nota Culturele Broedplaatsen op te stellen.
– De motie om te bevorderen dat ook Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) zo snel mogelijk hun eigen stroom gaan opwekken.
– De motie om te kijken hoe het staat met de mussen in Den Haag en of alle maatregelen uit het initiatiefvoorstel “Wie de mus niet eert, is de ooievaar niet weerd” hebben geholpen.

Een aantal samen met andere partijen ingediende moties haalden het ook.

– De Haagse Stadspartij heeft samen met VVD, D66 en GroenLinks een motie ingediend om de gemeente te pushen om met surfdorp F.A.S.T. in overleg te gaan over een alternatieve locatie. Ook deze motie werd aangenomen.

– De motie die samen met de PPS werd ingediend om een wekelijkse markt in de Keizerstraat te organiseren haalde het ook.

– Een amendement samen met D66 ingediend om radiozender FunX twee jaar te steunen haalde het ook.

– Met de PvdA werd met succes geld geregeld voor het Haags Milieucentrum, het Ouderenfonds (voor armoedebestrijding), en om de tariefsverhoging voor zwembaden en sporthallen tegen te gaan.

Raadsleden Wijsmuller en van Vulpen zijn tevreden over deze resultaten. ‘Dit college voert een dom afbraakbeleid, maar we hebben toch wat zaken bij kunnen stellen, vooral op het gebied van gezonde lucht, groen en cultuur.’

Maar niet alles lukte:

– De motie om het Blauwe Aanslag-terrein weer in handen van de gemeente te krijgen en er een Groene Aanslag van te maken werd verworpen. Staedion mag het terrein nog jaren braak laten liggen.

– De motie om de Sacramentskerk in de Vogelwijk op de gemeentelijke monumentenlijst te krijgen is verworpen. Ondanks mooie praatjes van CDA en VVD om de kerk te behouden, steunden zij de motie niet.

– De motie om voorlopig niet te beginnen met de bouw van het Zuiderstrandtheater op het Norfolkterrein werd niet aangenomen. Het Nederlands Danstheater wil hier niet naar toe, daarnaast heeft wethouder Norder de bouwvergunning op illegale wijze verleend. De ontwerp-vergunning heeft niet ter inzage gelegen zodat omwonenden geen bezwaar konden maken. De HSP komt hier nog op terug.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.