In mijn stad staan mensen nog steeds voor het dilemma ‘ga ik avondeten of tampons kopen’.

 

Het is Fatima Faïd al jaren een doorn in het oog. In Den Haag is er nog altijd een genderongelijkheid in armoede. Vrouwen lopen een groter risico om in armoede terecht te komen. Ze zijn dan ook oververtegenwoordigd in de armoedecijfers. De Nederlandse armoede-aanpak  is echter genderneutraal. Hoog tijd om dit te veranderen!  

De huidige GroenLinks wethouder Bert van Alphen is echter vooral bezig met zo traag mogelijk reageren. Onze schriftelijke vragen van 16 december 2020 zijn nog steeds niet beantwoord. Daarom willen we met dit meldpunt verhalen – en bonnetjes – verzamelen om zo het college te laten zien hoe groot de impact van Menstruatiearmoede op de stad is.

Ook is het mogelijk via www.denhaagtegenmenstruatiearmoede.nl te doneren om arme gezinnen te helpen aan menstruatieproducten.

 

Deel je ervaringen via het onderstaande formulier:

[wpforms id=”25653″]

1 Response
  1. T.Huisman

    Het is alsof mensen steeds verder van elkaar komen af te staan en alsof wethouders en politiek dit onverschillig laat. De participatie maatschappij vraagt zelfredzaamheid maar sommigen vallen helaas tussen wal en schip. Er zijn ook mensen die geen vangnet hebben om op terug te vallen of dat vangnet is niet geschikt of buiten je uit of kunnen je misbruiken in deze kwetsbare positie en afhankelijkheidspositie. Er zijn ook mensenhandelaren die hier op in kunnen spelen en misbruik kunnen maken van iemands afhankelijkheidspositie.