Langere wachttijden tramlijnen 6, 12 en 16 van de baan

Na 2018 mag de HTM van Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) op de tramlijnen 6, 12 en 16 de frequentie in het weekend en ’s avonds terugdraaien naar 3x per uur. Dat betekent dat bewoners van Zeeheldenkwartier, Schilderswijk en Transvaal straks 20 minuten moeten wachten op de tram.
Donderdagavond 21 september is tijdens de raadsvergadering het amendement ‘Minimum frequentie (4x per uur) van HTM lijnen 6, 12 en 16 moet behouden blijven’ van raadslid Gerwin van Vulpen unaniem aangenomen. Door het aangenomen amendement van de Haagse Stadspartij zijn de plannen van de MRDH gelukkig van de baan.

Iedereen is het er over eens dat het openbaar vervoer in Den Haag sneller moet. Wachttijden van 20 minuten dragen niet bij aan een snel en aantrekkelijk ov-netwerk in de stad. Naast het behoud van de frequentie van de tramlijnen 6, 12 en 16 wil de Haagse Stadspartij ook goede aansluitingen op de belangrijke overstappunten én dat de vertrektijden op de haltes inzichtelijker worden.

Gerwin van Vulpen: ‘Wij zijn blij dat de plannen van de MRDH nu definitief van de baan zijn. In dichtbevolkte oude woonwijken als de Schilderswijk en Transvaal wonen veel mensen die door een laag inkomen juist afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Langere wachttijden van het ov draagt niet bij tot het aantrekkelijk houden van het ov voor kwetsbare bewoners van deze wijken.’

In de pers
RTV West, 22 september 2017