Haagse transgender cliënten gedupeerd

Raadslid Fatima Faïd heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleding van het faillissement van de Psycho Informa Instellingen (PII) in Den Haag. Haagse transgender cliënten weten niet hoe het nu verder gaat, nu hun behandeling door het faillissment van de kliniek plotseling is stop gezet.

Schriftelijke vragen
Raadslid Fatima Faïd heeft het college in onderstaande schriftelijke vragen om opheldering gevraagd over het faillissement van de Psycho Informa Instellingen (PII) en haar gedupeerde cliënten.
1. Is de wethouder bekend met het faillissement van Psycho Informa Instellingen?
2. Wat is de reden voor het faillissement?
3. Hadden de Psycho Informa Instellingen een subsidierelatie met de gemeente Den Haag? We weten dat cliënten die een medische transitie zijn aangegaan bijzonder kwetsbaar zijn bij het abrupt stop zetten van hun behandeling. Deze kwetsbaarheid uit zich onder andere in een verhoogd risico op suïcidaliteit.
4. Wat is er geregeld voor de Haagse transgender cliënten van de PII die nu in een precaire toestand terecht komen? Zijn deze cliënten doorverwezen naar andere zorginstellingen?
5. Wie is er nu verantwoordelijk voor het zorgvuldig overdragen van de PII dossiers van de transgender cliënten naar andere transgender klinieken in Nederland?
6. Mocht zorgvuldige cliëntenoverdracht van de dossiers niet geregeld zijn, is het College bereid om een GGZ-instelling in Den Haag daarvoor aan te wijzen? Zo niet, waarom niet?

In de pers
AD, 31 mei 2018

Uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.