Haagse Stadspartij zal rozen Samsom verwelkomen met snoeischaar!

In reactie op de aankondiging van Diederik Samsom dat hij volop campagne gaat voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, laat de Haagse Stadspartij vandaag weten de PvdA-leider en zijn rozenkraam te zullen ontvangen met de snoeischaar! Vrijdagavond op de nieuwjaarsreceptie en opening van ‘het Jachtseizoen’ liet lijsttrekker Joris Wijsmuller al in klinkklare taal weten dat alle landelijke partijpolitici ‘huisarrest’ moeten krijgen tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en dat de ‘jacht’ op de lokale bestuurders is begonnen.
De Haagse Stadspartij vindt dat landelijke politici zich zo min mogelijk moeten bemoeien met de gemeenteraadsverkiezingen.

 

“Ze moeten gewoon wegblijven!”, zegt Wijsmuller, “In Den Haag gaat het om hele specifieke verkiezingsitems zoals het extra geld vrijmaken om de Rijksbezuinigingen op de zorg op te vangen, het meer directe invloed krijgen van de inwoners op het beleid en het afblazen van de bouw van het bijna 200 miljoen geldverslindende Spuiforum. Daar wil ik over strijden met de Haagse PvdA, D’66 en andere partijen. Mannen als Samsom, Pechtold, Buma en Wilders wekken de indruk dat ze begaan zijn met de Haagse inwoners, maar het gaat hen puur om de macht. Het is puur kiezersbedrog! Maar daar gaat Den Haag niet intrappen. De inwoners moeten weten dat niet de landelijke politici de komende vier jaar het beleid in deze stad bepalen. Daarom zegt onze partij: “Stem lokaal, stem Haagse Stadspartij!”. Wij zijn niet bezig met een mogelijk carrière richting Tweede Kamer of landelijke politiek. Wij hebben ‘Hart voor Den Haag!’. De Groningers lieten afgelopen dagen al zien aan Samsom hoe ze over hem denken. Ook de Haagse Stadspartij zal dat laten zien. We zijn dé partij die geeft om natuur en groen in Den Haag. Denk bijvoorbeeld aan onze strijd om de rust aan het Stille Strand te behouden en het tegengaan van de bomenkap aan de Laan van Meerdervoort. Maar de rozen van Diederik Samsom gaan we verpletteren!”.