Haagse Stadspartij wil uit impasse over kosten Spuiforum

‘Rekenmeesters Gemeente, Twynstra Gudde en BBN moeten in overleg’. Joris Wijsmuller doet dit voorstel vanavond tijdens de commissievergadering over het Spuiforum.

Kan het Spuiforum gebouwd worden voor 181 miljoen, ja of nee? In het debat over het Spuiforum is er veel discussie over de kosten. College en oppositie slaan elkaar om de oren met rapporten, berekeningen, en technische vragen. Het college voelt zich gesterkt door een second opinion van Twynstra Gudde die in opdracht van het college concludeert dat het voor 181 miljoen kan. Eerder wees echter een second opinion door BBN adviseurs in opdracht van de Haagse Stadspartij uit dat het bouwplan zeker 61 miljoen duurder zal worden. Wie heeft er nu gelijk?

“Van een welles nietes discussie over cijfers wordt niemand wijzer.” Volgens Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij kan dit netter worden opgelost. “Sluit de rekenmeesters van de gemeente, Twynstra Gudde en BBN adviseurs gewoon samen op in een kamer. Het gaat over techniek, dus ze moeten toch samen tot een vergelijk kunnen komen. BBN adviseurs is hier in ieder geval graag toe bereid.” Wijsmuller zal dit vanavond aan wethouder Norder voorstellen tijdens de commissievergadering over het Spuiforum. De vergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal.