Haagse Stadspartij wil meer openbare toiletten

De Haagse Stadspartij dient samen met GroenLinks donderdag 2 november een motie in tijdens de begrotingsbehandeling waarin gevraagd wordt om binnen een half jaar met een plan te komen (in overleg met winkels en bedrijven) om meer openbare vrouwen toiletten in de Haagse binnenstad te realiseren. Eerdere aangenomen moties voor meer openbare toiletten in het centrum hebben nog steeds niet tot meer toiletten geleid. De Haagse binnenstad telt 23 urinoirs/plaskruizen en slechts 1 vrouwentoilet.

Volgens waarkaniknaardewc.nl komt Den Haag niet voor in de top 10 van meest gastvrije toiletgemeenten. Dat strookt toch niet met de wens van het stadsbestuur dat Den Haag een aantrekkelijke stad voor iedereen moet zijn? Voor alle Hagenaars: stappende jongeren, gezinnen met kleine kinderen, darmpatiënten en ouderen, maar ook voor toeristen is het toch geen overbodige luxe om in de binnenstad op een aantal plekken gebruik te kunnen maken van een openbaar toilet. Een openbaar vrouwentoilet mag in deze tijd niet ontbreken in een aantrekkelijke en toegankelijke stad. Openbare toiletten hoeven niet lelijk te zijn. Laat ze ontwerpen door kunstenaars of financier het toilet door aan de buitenkant ruimte te bieden voor reclame-uitingen.

Gerwin van Vulpen: ‘Ongelofelijk dat in de binnenstad nog steeds maar 1 openbaar toilet beschikbaar is. Er moet echt snel werk gemaakt worden van meer openbare vrouwentoiletten.’

In de pers
Omroep West, 30 oktober 2017
AD Haagsche Courant, 1 november 2017
AD Haagsche Courant, 3 november 2017

Eerder gepubliceerd over dit onderwerp
Gezeik rondom openbare toiletten, 24 juni 2015
Haagse Stadspartij is pissed off, 21 september 2017

Laatste update
Motie meer openbare toiletten 2 november 2017 aangenomen.

Gerwin van Vulpen: ‘We zijn eindelijk af van het gezeik.’