Haagse Stadspartij opent politieke broedplaats

opening campagnepand

De campagnewinkel annex politieke broedplaats aan Driehoekjes 7 in het centrum van Den Haag is door lijsttrekker Joris Wijsmuller samen met lijstduwer en stadsdichter Harry Zevenbergen op vrijdagavond 31 januari geopend. De partij, die onlangs met de slogan ‘Hart voor Den Haag’ het jachtseizoen opende voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, kiest bewust voor deze centrale plek.

 

“Vlakbij het oude stadhuis en Florencia, in het Hofkwartier naast de Haagse toren”, zegt Wijsmuller. “Een goed bereikbare, symbolische en mooie historische plek in het hart van de stad. De komende weken gaat de lokale politiek voor en door inwoners hier echt zichtbaar worden in onze ruime en lichte winkel.” Tot aan de verkiezingsdag wordt van alles georganiseerd in het pand. Joeri Oudshoorn, nummer vier op de kieslijst, is de ‘shopmanager’ van de hippe politieke winkel. “Mensen kunnen hier hun eigen verkiezingsposters komen maken, er worden hier  lunches georganiseerd, maar ook avonddebatten waar de meest uiteenlopende items zullen worden besproken.”

De leden van de partij krijgen echt de ruimte om samen met inwoners van Den Haag initiatieven te ontplooien over onderwerpen die bij hen spelen. Dus geen strak van bovenaf geregisseerd programma, maar goede initiatieven van onderop. Luisteren en samen aan de slag is het uitgangspunt van de winkel. Zo moet volgens de Haagse Stadspartij na 19 maart ook de stad bestuurt worden. De winkel wordt het ‘StadsLab’, de politieke broedplaats van Den Haag.

Iedereen kan er ook terecht voor informatie- en promotiemateriaal van de Haagse Stadspartij. Niet alleen de zeer opvallende gele raamaffiches met de kenmerkende Haagse ooievaar zijn er op te halen, maar ook de trendy ‘Hart voor Den Haag’ t-shirts zijn er verkrijgbaar. De winkel is tenminste iedere werkdag van 12.00 tot 17.00 uur open.

2 Responses
  1. Maria Sogelée

    Beste mensen, Goed programma. Overweeg te stemmen op de Stadspartij. Idee voor politiek Den Haag: lees artikel in NRC d.d. 22 februari 2014 van Steven de Jong en Marlijn Kerkhof inzake het instellen van een soort iens.nl voor de politieke partijen op internet. Kunnen we ook het beleid beoordelen gedurende de zittingsperiode van de gemeenteraad. Succes met de verkiezingen. Vriendelijke groet, Maria Sogelée