Haagse Stadspartij op winst in eerste peiling

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 in Den Haag, is vandaag de eerste peiling van TNS NIPO gepresenteerd. De peiling is uitgevoerd in opdracht van de griffie van de gemeenteraad. Als er nu verkiezingen zouden zijn, boekt de Haagse Stadspartij een zetel winst en gaat van twee naar drie zetels in de raad.

 

“Een mooi begin!”, zegt lijsttrekker Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij, “en een bevestiging dat onze partij steeds meer gewaardeerd wordt door de Haagse kiezer”. De Haagse Stadspartij zal in januari starten met haar verkiezingscampagne en gaat voor minstens vier zetels. Wijsmuller: “In deze peiling hebben de vier landelijke coalitiepartijen nog een nipte meerderheid, dus we moeten er straks vol tegenaan. Met onderwerpen als het Spuiforum, de Rotterdamsebaan en het volbouwen van de Scheveningse Haven staat er veel op het spel.”

Reacties:

1. Op 2013-12-10 15:42:48 schreef Luite Roet:

ik heb nog nooit gestemd in me leven maar ga het volgend jaar doen op jullie,maar weet je wat jullie een keertje moeten doen ,dat is met mensen praten die het echt arm hebben en die dingen die zij zeggen daar iets aan doen ,zoals waarom krijgt de schilderswijk wel WIFI en de andere bijstandsgerechtigden mensen niet,dat zou mij €25,99 p/m schelen ,en waarom als je in het centrum woont er alleen maar AH zijn,en bij de APPIE ze reclame maken dat een kilo kipfile €5 kost en er al €2 korting af is (normaal €7 kost)wie maakt die korting van €2 en zegt dat het eerst €7 koste, en dat er op facebook steeds meer hulpgroepen komen om mensen te helpen die er niet meer uitkomen,,het word gewoon te gek in den haag(nederland) ze kunnen wel een gebouw op het Spui laten bouwen van 200 miljoen, maar de eigen bevolking niet helpen,ik hoor het wel

2. Op 2013-12-12 10:11:57 schreef Thea Schuchart:

Ik ben benieuwd hoe de Haagse Stadspartij er nu voorstaat in de peiling. In Ad, deze week worden bijna alle partijen genoemd, behalve de HSP.
Hoor of lees het graag.
Vr. G. Thea Schuchart

3. Op 2013-12-12 11:18:32 schreef Peter Bos:

In het AD-artikel worden we inderdaad vreemd genoeg niet genoemd. In deze peiling staan we op 3 zetels, en dat is een winst van 1 zetel.

4. Op 2013-12-13 11:38:17 schreef Thea Schuchart:

Bedankt en nog dit:
Verheugd over bericht in AD deze morgen dat de bomenkap op Laan van Meerdervoort is uitgesteld. Ik woon er niet, maar kom er vaak langs. Afblijven maar!!! Krijg je zomaar niet terug.
Verbaasd dat de wethouder nu nòg blijft doordrammen. Je zou denken: niet slim met verkiezingen in het vooruitzicht.