Site pictogram Haagse Stadspartij

Den Haag krijgt meer Eco-schools

ECO schools

De Haagse gemeenteraad heeft op 24 januari ingestemd met het initiatiefvoorstel van Contance Bogers van de Haagse Stadspartij om Haagse scholen nog duurzamer te maken met het project Eco-schools.

 

Eco-school is een project om kinderen op school bewust te maken van het belang van duurzaamheid. Constance Bogers van de Haagse Stadspartij diende het voorstel vorig jaar in bij haar afscheid van de raad. Het werd vervolgens omarmd door het college en gisteren uiteindelijk bekrachtigd door de gemeenteraad. De Haagse Stadspartij is er blij mee. Raadslid Joris Wijsmuller: “Aandacht voor duurzaamheid op school heeft veel invloed op het latere gedrag van mensen als het gaat om respect voor natuur, milieu en leefomgeving. Ook voor de school zelf en de buurt levert het veel op.”

Het initiatiefvoorstel vraagt zo veel mogelijk Haagse scholen in het basis- en voortgezet onderwijs te stimuleren om aan Eco-Schools mee te doen. De gemeente gaat nu scholen ondersteunen die het Eco-schoolprogramma willen volgen.

Reacties:

1. Op 2013-10-27 22:41:47 schreef Pim Wijnakker:

Een goed initiatief. Kijk ook eens naar www.regenwatertoilet.nl een Haagse uitvinding voor opvang en gebruik van regenwater in het toilet thuis. Ook aantrekkelijk voor scholen en bedrijven!

2. Op 2013-10-27 22:43:42 schreef Pim Wijnakker:

een goed initiatief. Kijk ook een s naar www.regenwatertoilet.nl een Haagse uitvinding voor opvang en gebruik van regenwater in het toilet voor thuis. Ook aantrekkelijk voor scholenen bedrijven!

Mobiele versie afsluiten