Site pictogram Haagse Stadspartij

‘Den Haag is sóóóóóóóóóóóó veranderd…’

DH soooo veranderd

Donderdag 12 september j.l. is de kalender ‘Den Haag is sóóóóóóóóóóóó veranderd…’ van schilder Philip Akkerman en raadslid Joris Wijsmuller gepresenteerd in de turbinehal van de Electriciteitsfabriek midden in de stad.

Dertig jaar geleden tekende kunstschilder Philip Akkerman een aantal Haagse stadsgezichten. Toen die tekeningen hem weer onder ogen kwamen, viel het hem op dat Den Haag door de jaren heen enorm veranderd is. Van sommige tekeningen staat geen gebouw meer overeind! Samen met fotograaf en gemeenteraadslid Joris Wijsmuller vatte hij het plan op de dertig jaar oude tekeningen te spiegelen aan foto’s van de huidige situatie. Het resultaat – gebundeld in een kalender – biedt een verrassende kijk op dertig jaar Haagse Stadsontwikkeling.

De kalender is op donderdag 12 september gepresenteerd in de turbinehal van de Electriciteitsfabriek aan het Constant Rebecqueplein 20. Naast voordrachten van de makers gaven dichter Harry Zevenbergen en muzikant Skippy acte de présence. De presentatie was onderdeel van de manifestatie ‘het Volkspaleis’ waarbij op een verrassende manier kennis kon worden gemaakt met deze unieke plek midden in de stad.

‘Den Haag is sóóóóóóóóóóóó veranderd…’ is een uitgave van de Haagse Stadspartij en is voor € 9,95 in Den Haag te verkrijgen bij de volgende adressen:

Van Stockum (Herenstraat), Polare (Spuistraat), Couvée (Hoytemastraat), de Haagse Boekerij (Frederikstraat), Carla’s (Savornin Lohmanplein), Kroon (Loosduinse Hoofdstraat), Bruna (Fahrenheitstraat, Den Haag CS), Primera vd Zwaan (Turfmarkt) Primera Abeltje (Dierenselaan), Primera de Driehoek (Driebergenstraat) Primera de Archipel (Bankastraat)

Meer informatie over het Volkspaleis op http://www.volkspaleis.org/2013/#events

Mobiele versie afsluiten